Luovuutta-Läheisyyttä-Yhteistyötä Culture, Education, Music, Sports

Kaikki blogit puheenaiheesta Kirjojen kustantaminen

Aiotko kirjailijaksi? ja digitaalinen tarinankerronta

Tänään on tullut vastaan monta hyvää juttua vastaan kustantamisesta, kirjallisuudesta ja tarinan kerronnasta. Kirjoitan tämän juttuni lähinnä kommentoituna linkkilistana säästääkseni vaivaani.

Suomenkielinen perusteos on tietysti Waltarin Aiotko kirjailijaksi?

Tietokirjallisuus: muoto ja sisältö

Kaikenlaisen kirjallisuuden osalta puhutaan hyvästä kielestä ja hyvästä tyylistä. Tietokirjallisuudessa keskitytään yleensä akateemisesta maailmasta tuttuihin muotoihin ja muodolliseen, kieliopillisesti hyvään kieleen. Tietenkin hyvä kieli ja ”sopiva” tyyli ovat hyvän tietokirjan merkki, mutta onko muodosta tullut kahle tai peräti sumuverho? Tietokirjallisuus pitää sisällään laajan valikoiman keittokirjoista sotahistorian kautta mielipidekirjallisuuteen, joten sisältöä on monensorttista.

eKirjojani on kopioitu laittomasti ainakin yli 33.700 kertaa

Onko piratismi Suomessa isokin ongelma? Paljonko laittomia kopioita kaikkiaan ladataan?

Löytämilläni sivuilla oli satoja muitakin suomalaisia, suomenkielisiä ja suomalaisten kustantamoiden kirjoja ilmaiseksi (en tiedä olivatko laittomia), mutta kuinka laaja ongelma kaikkiaan on?

Onko laittomien kopioiden mahdollisen laajan levinneisyyden syynä mm. Suomen järjettömän kallis eKirjojen hintataso? Itse olen hinnoitellut kirjani varsin kohtuullisesti alkaen 0.49 Euroa ja paria poikkeusta lukuun ottamatta kaikki alle 10 Euroa. 

Julkaise syötteitä