Luovuutta-Läheisyyttä-Yhteistyötä Culture, Education, Music, Sports

Kaikki blogit puheenaiheesta Oligarkit

Jälleen kelpo jännäri Ruotsista

Ruotsista tulee jatkuvasti uusia tasokkaita jännäreitä, jotka menestyvät myös maailmalla. Siitä hyvä esimerkki on juuri suomeksi ilmestynyt Pietarin kapellimestari. Onko Tukholmassa tehdas, joka tuottaa menestysteoksia vai mistä on kysymys?

Pietarin kapellimestari iskee alati ajankohtaiseen teemaan Venäjän uusrikkaista. Tapahtumat on sijoitettu pääasiassa Moskovaan ja vuoteen 2003, joskin kirja alkaa Pietarista 1993. Venäjästä annettu kuva ei ole kaunis vaan ruma ja pelottava.

Urheilu on myös kulttuuria, politiikkaa ja taloutta

Seurailin radiosta ja televisiosta Suomen koripallomaajoukkueen eli susilauman ratkaisuottelua MM-kisoissa Espanjassa. Vastassa oli Uusi-Seelanti, joka olisi välttämättä pitänyt voittaa.

   Ensin Suomi jäi pahasti jälkeen pisteiden keruussa. Mutta loppukiri puri. Voitto olisi tullut, jos susilauman vetäjä olisi viimeisillä sekunneilla saanut kaukoheittonsa koriin. Mutta, voi surkeus, heitto lipsahti pieneen. Suomi hävisi 65-67. Seurauksena on kotimatka. Ei ihme, että sudet ja heidän sadat faninsa purskahtivat itkuun.

Olympialaisista, oligarkeista, orjatyöstä ja tsaarin päänsärystä

Keskiviikosta 19.2. tuli ensimmäinen Suomen iloisten yllätysten päivä Sotshin olympialaisissa. Ensin naisten parisprintissä meikämimmit ottivat hopeaa. Ja sitten saatiin näihin synkkiin kisoihin suorastaan uskomaton yllätys, kun meikäläiset suksiuroot ottivat kultaa miesten parisprintisssä.

Kolme hiihtäjää tuli suurin piirtein yhtä aikaa loppusuoran alkuun. Saksalainen törmäsi kilpailijoihinsa ja kaatui, venäläinen horjahti. Niinpä sitten suomalainen onnistui pujahtamaan karkuun. Nuo käänteet unohtuvat nopeasti. Aikakirjoihin jää vain Suomen kultamitali.

Julkaise syötteitä