Luovuutta-Läheisyyttä-Yhteistyötä Culture, Education, Music, Sports

Kaikki blogit puheenaiheesta Psykologia

Narsistit aikamme noidat

Julkisessa keskustelussa narsistit maalataan demonisiksi. ”Narsisti ei halua tuntea oloaan pieneksi tai epävarmaksi; niinpä hän yrittää saada muut tuntemaan niin. On sanottu, että narsistilla on omantunnon paikalla reikä.” Psykoterapiakeskus Vastaamo.fi

”Parisuhteessa narsisti on kuherrusvaiheen jälkeen laskelmoiva, kylmä ja välinpitämätön kumppaninsa tarpeista. On tavallista, että narsisti saa kumppaninsa luopumaan vaivihkaa ystävistä, sukulaisista ja harrasteista manipuloinnin ja painostuksen avulla.”, Narsistien uhrien tuki ry

Hiljeneekö suomalaisen vauvan itku?

Käytännön ongelmien ratkaisu on tieteen parasta antia. Ensimmäinen elämässämme kohtaamamme suuri käytännön ongelma oli uuden ympäristömme turvattomuus ja epämukavuus, jota vanhempiemme tuskaksi itkimme päivät pääksytysten. Voisiko tiede helpottaa tätä ensimmäistä kärsimystä – ja tulevien vanhempien hermoja – edes vähäsen?

Lastenlääkäri Harvey Karp on kehittänyt menetelmän (Karp 2004), joka perustuu viiteen “rauhoitusrefleksiin”:

SLUSH ja vertailuharha

Formulakuskin pikapaine ja yrittäjän vuosikausien aaltoilevat painet eivät ole vertailukelposia. VERTAILUHARHA. Siksi Mika Häkkisen tuominen Slushin lavalla puhdasta viihdettä. Mutta onpahan jotain tirkistelijöille, jota suurin osa Slushin yleisöstä on. 

 

”Tapahtuma on kasvanut 300 ihmisen sisäpiiritapahtumasta nyt jo 20 000 ihmisen pöhinädiskoksi, josta ei puutu mitään. Slushissa on kaikkea ja sitä on paljon.” Kauppalehti; Sami Lampinen

Musiikin teoriaa ei ole olemassa

Termi ”musiikin teoria” syntyi aikoinaan vastapariksi käytännön soittamiselle. Musiikin teoria on vain musiikin TYÖKALUPAKKI. Suomessa musiikinfilosofia ja -psykologia ovat retuperällä.  

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/31444-musiikinteoria-ei-ole-teoria

Kirja-arvio: "Introvertit - Työpaikan hiljainen vallankumous", Linus Jonkman

 

--

 

        "Tuuli ulvoo, vuori vaikenee", Japanilainen sananlasku

 

--


Oman elämäni vaikuttavimpia lukukokemuksia ovat olleet ns. vertaiskertomukset, joissa itseni kanssa samoja persoonallisuuspiirteitä omaavat henkilöt ovat kertoneet itsestään ja elämästään. On vavahduttavaa hoksata, että on olemassa joku muukin joka ajattelee, kokee ja tuntee asioita samoin itse. Jonkun toisen ihmisen kertomus itsestään onkin siinä samalla myös kertomus minusta.

Hömppää psykologian valepuvussa

Jyväskylässä harrastetaan evolutiivistä höpöpsykologiaa: 

"Eittämättä verkon käyttö muokkaa aivoja. Aivot muokkautuvat sellaiseen suuntaan, jossa tulemme niitä jatkossa tarvitsemaan." (professori Paavo Leppänen Jyväskylän yliopiston psykologian laitokselta)  

http://yle.fi/uutiset/netinkaytto_muokkaa_aivoja/7134668

Narsistinen kristinusko

Näin sen pitäisi olla :  

Tee toiselle niin kuin hän haluaisi itselleen tehtävän. 

Vanha kultainen sääntö "Minkä haluat ihmisten tekevän teille, tehkää se heille" esiintyy muunnelmina lähes kaikissa uskonnoissa ja monissa ajatussuunnissa alkaen kungfutselaisuudessa.  

Kultainen sääntö on järkyttävän sairas rakkaudeton narsistinen ajatus, jota ihmiset toistavat papukaijan tavoin tajuamatta lauseen merkitystä.

Rasismin kukka raamatusta:

Lasten digidementia 17/17

Digidementia on liian nuorena aloitetun ja/tai liiallisen digitekniikan käytön indusoima ADHD:n kaltainen tila. Digiteknologia muokkaa neuroplastisesti lasten aivoja haitalliseen suuntaan.

Lähteitä: 

http://www.zoneinworkshops.com/zonein-fact-sheet.html

Osa 1/17:

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/162754-lasten-digitaaline...

 

Ajatuksia itsensä kohtaamisesta.

 

Seuraavat ajatukset ovat osittain omiani, osittain lukemiani ja kuulemiani. Niiden kautta olen pyrkinyt näkemystäni asiaan luomaan, nyt jaan teille sen mitä olen kokenut oppineeni minuudestani.

 

Kukaan meistä ei ole vain hyvä tai paha. Me olemme niitä molempia, tai oikeastaan, meidän sisällämme on mahdollisuus molempiin. Ulkopuolisen vaikutuksen vuoksi me päädymme pääsääntöisesti valitsemaan kuitenkin vain ne puolet, joista pidämme tai jotka ulkoinen maailmamme näyttää hyväksyvän.

 

Julkaise syötteitä