Luovuutta-Läheisyyttä-Yhteistyötä Culture, Education, Music, Sports

Kaikki blogit puheenaiheesta Vappu

SikaHauskaa Wappua ja Rauhanomaista Voitonpäivää! C первым мая, C днём победы !

Kaikille kynnellekykeneville juhlijoille ja myös syrjäytetyille ja vainotuille ja radikalisoitumattomille kodeistaanpakoonajetuille ikään, sukupuoleen ja rintamerkkeihin katsomatta 

SikaHauskaa Wappua ja Rauhanomaista Voitonpäivää! 

ja hyvää jatkoa myös jopa nimeltämaisitsemattomille miehitysrikosten jatkajille
sillä ehdolla, että alkavalla virkakaudella lähialueasioita tarkastellaan rehellisesti kestävän
rauhan ja aidon naapuruusystävyyden näkökulmasta

Iloista vappua

Iloinen on mieli, vaikka kesä antaa itseään odottaa. Ennustan vapun lumisuudesta hyvää ja kaunista kesää kaikille. Perhosia ja marjoja tullaan näkemään runsain mitoin, lumi suojaa vielä kasveja ja hyönteisiä, joten kun lämpöaalto Suomeen saapuu alkaa se kaivattu kesäkin näyttää kesältä.

 

Lopuksi vappuhaiku:

 

Hauskaa vappua
lunta tupaan tuprusi
kevään korvalla

Kylmä kevät myös 1988 ja 1955

# Tämä huhtikuu 2017 on ollut tosi kylmä. Kevättä ei ole vielä vappunakaan ilmassa. Kun tätä on päivitelty, on samalla päivitetty historian säätietoja ja todettu, että kylmiä keväitä on ollut ennenkin.

Muistan lapsuudestani sanonnan: Ellei maalis maata näytä, niin ei huhtikaan humauta.  Tänä vuonna saimme uutta lunta maaliskuun lopussa – ja taas huhtikuun lopussa Helsingissä. Pohjoisessa lunta on tietenkin vähintään metri vielä vappuna.

Varaslähtö vappuun

Viime sunnuntaina näin Lohjan keskustassa vappupalloja myynnissä. Vappupallot saavat aikuisiakin hymyilemään.

Tämän vuoden vappuni tulee olemaan vähän erilainen kuin edelliset. Syynä siihen on Ikkalan kyläyhdistyksen järjestämä runon ja laulun iltapäivä. Se on vappuaattona. Lausun siellä espanjankielisen runon ja ystäväni lausuu sen suomeksi. Tervetuloa. 

Asun Lohjan ja Karkkilan välissä ja molemmissa kaupungeissa tänä vappuna marssitaan. 

Vamppu

Vappu on perinteinen juhla,

hyvää vappua kaikille,

Vappu on myös kaunis nimi,

hyvää vappua kaikille Vapuille.

Vappuna saa panna,

ylioppilaslakin päähänsä.

Vappuaamuna maistuu,

silli ja muna-anjovis,

vappuna on usein krapula,

silloin marssitaan se pois.

Vappuaatto on se suuri tapaus,

se on työväen ja opiiskelijoiden suuri vapaus,

vapaus olla työtön.

Vappu on vain kerran vuodessa,

mutta joulu on joka ikinen vuosi,

se on suuri vääryys ja siitä pitää

Mäntymäellä paasata.

Helatorstai on suomalainen juhla

Helatorstai on supisuomalainen juhla

Tiesittekö että helatorstainimitys on käytössä vain Suomessa. Se on alunperin tullut Ruotsista pyhästä, helga torsdag. Muualla se on virallisesti Kristuksen taivaaseenastumispäivä.

Aivan samoin kuin vapullakin on meillä oma tuttavallinen nimi, muualla se on kuivasti Första maj, ensimmäinen toukokuuta. - Ns. asiantuntijathan eivät tällaisia tavallisuuksia yleensä huomaa.

Semmoinen vappu Seinäjoella

Perinteisiini kuuluu, mikäli jaksan vapputorille raahautua, että kiertelen vapputoria ympäriinsä tunnin verran, ostan kupin kahvia ja mietin noin 50 erilaisen metrilakun keskellä, että mikä on tällä kertaa se väri ja maku (oli muuten "sateenkaari" tällä kertaa).

Venäjän Vappu – Jo vuodesta 1703

Vap­pu. Tä­mä tou­ko­kuun juh­la on pe­räi­sin jo Pie­ta­ri Suu­ren a­joil­ta vuo­del­ta 1703. Täl­löin, tou­ko­kuu­n en­sim­mäi­se­nä päi­vä­nä, Suu­res­sa poh­jan so­das­sa Pie­ta­ri Suu­ri val­loit­ti Ne­van suis­tos­sa o­le­van Niensc­hants-lin­noi­tuk­sen Ruot­sil­ta.

Vihreä perunasalaatti

Jos et ole vielä kokeillut salsa verdeä, niin nyt olisi hyvä tilaisuus. Vihreä kastikehan käy oikeastaan ruokaan kuin ruokaan, vähän niin kuin pesto. Minä sekoitin sitä tässä yhtenä päivänä uusien perunoiden sekaan ja huomasin, että siinähän on itsessään oiva perunasalaatti, ja jotenkin raikkaudessaan niin kevääseen sopiva.

 

No, myönnettäköön, että suomalaiset uudet perunat kuuluu nauttia ihan vain voinokareen kanssa, mutta näin keväällä espanjalaisista uusista perunoista voi hyvin tehdä perunasalaattia.

Vaalilimppua saaristosta

Herkullisia terveisiä Turunmaalta Paraisten saaristokaupungista!

Vaalikampanjani aikana tapaamani ihmiset ovat ihastuneet ikihyviksi herkulliseen saaristolaislimppuuni. Se on yllättävän helppotekoista ja säilyvää. Parhaimmillaan tämä maltainen ja makea limppu on mielestäni hieman haaleana, kun siihen levittää päälle aitoa voita. Limppu sopii kuitenkin loistavasti tarjottavaksi esimerkiksi jouluna, vappuna ja kesäaikaan herkullisten saaristolaiskalojen ja sillin kera.

Julkaise syötteitä