Luovuutta-Läheisyyttä-Yhteistyötä Culture, Education, Music, Sports

Kaikki blogit puheenaiheesta Yksinäisyys

Yksinäinen siipirikko

Salakavalasti se iski taas kerran, yhtäkkiä täysin tyhjä olo. Tajuan, kuinka yksin loppujen lopuksi olen. Toki mies, lapset ja muut sukulaiset löytyvät, mutta missä todelliset ystävät? Haikeana kuuntelen sellaisten juttuja, joiden ystävyyssuhteet ovat alkaneet jo lapsuudesta ja jatkuvat edelleen. Itseäni elämä on heitellyt paikkakunnalta toiselle, ystävyyssuhteet ovat osittain karisseet matkan varrella. Valitettavasti olen myös huomannut, että vaikeuksien myötä osa ”ystävistä” ovat näyttäneet todelliset luonteensa.

Netti ja yksinäisyys

Perjantain Skavlanissa vieraili 25-vuotiaana parantumattomaan lihassairauteen kuolleen Mats Steenin isä. Koulun päätettyään Mats ei juuri kyennyt liikkumaan ja upposi netin pelimaailmaan. Hänen päivänsä alkoi vasta, kun kaverit olivat päättäneet koulu- tai muun päivätyönsä. Tämä tietysti huoletti vanhempia. Alla isän lopputiivistys:

Colin Nutley: Tarina koskettaa hyvin monia, koska moni kokee olevansa vähän ulkona lastensa elämästä.

Eipä ollut sen kummempi

 

Olet se henkilö, jonka kaikki tietävät, mutta jota kukaan ei tunne. Sinusta puhutaan paljon selän takana ja monenlaista huhua liikkuu, mutta kukaan ei tiedä asioiden todellista laitaa.

Olet ulospäin vahva, mutta sisältä heikko; kukaan ei kaipaa seuraasi. ”Eipä ole sekään sen kummempi ja lihonut on hänkin” sinusta puhutaan. ”Aikuinen tytär ja isänsä perässä juoksee” sanottiin sinulle paikallisessa kaupassa.

Joulua vietetään myös yksin

Joulu, sekä kristikunnan että markkinavoimien suuri juhla, on jälleen saapumassa sydämiimme. Lähes kaikilla suomalaisilla on siihen jonkinlainen tunneside. Joku muistaa kaiholla lapsuuden jouluja, joku stressaantuu kauppojen markkinahumussa, joku miettii riittävätkö rahat kelvolliseen jouluun.  Monelle joulu on kuitenkin onnellisen yhdessäolon juhla, jota vietetään perheen ja läheisten parissa.

Kerran kahdessa kuukaudessa

Joka ilta koira odottaa ovella sinua saapuvaksi. Et kuitenkaan tule kuin kerran kahdessa kuukaudessa: et pääse töittesi takia useammin.

Pimeämpi puoleni sanoo,ettet halua tulla. Vihaat minua ja koiraa sekä kaikkea meihin liittyvää. Sanot kuitenkin ettei tämä pidä paikkaansa, ja uskon sen.

Ovatko nämä epäilykset mieleni temppuja vai heijastavatko ne todellisuutta? Tätä pohdin kaikesta huolimatta noin kerran kahdessa kuukaudessa.

Ihmisen Liiikennevalot, Tyytyväisyysmittari, Elämänhallintajärjestelmä ja Ufot

Vähän ufotarinoilta kuulostavat otsikkoni aiheet. Ihmisen liikennevalot, tyytyväisyysmittari ja elämänhallintajärjestelmä. Mitä mieltä asiasta te olette? Eikö tällaisia asioita pitäisi laittaa vireille mieluummin kuin kalliita ja keskitettyjä sosiaali-ja terveydenhuoltoratkaisuja. Ei ne ratkaisut vielä mitään ihmistä palvele eikä saa aikaan mitään viihdykettä ja hyvinvointia. Nettiä vain kuluu pois hyvien kännyköitten ja kapuloiden tarjonnasta. Sitten alkaa ärsyttämään kun pätkii. Eikö liikennevalot muuallakin olisi paikallaan elämää rauhoittamaan tai vauhdittamaan.

Kansallinen olohuoneen jatke – kirjasto yhdistää

(”Lukeminen kannattaa aina” – Jörn Donner. Kirjasto yhdistää, monipuolistaa ja kierrättää tietoa ja nykyään jo paljon muutakin. Kirjasto kansalaisten kokoontumispaikkana ehkäisee yksinäisyyttä ja tuo ystävyyden likemmäksi)

 

Julkaise syötteitä